|
קרם אוף טרטר
|
|
שם לועזי : Cream of Tartar
קרם אוף טרטר (potassium bitartare) הנו אבקה לבנה המופקת מסורתית מגבישים שנקרים בחביות בהן מתסיסים ענבים ליין, והוא מורכב מתערובת מלחים, אשלגן וביקרבונט. האבקה המופקת מהגבישים נמצאת בשימוש בתעשיית המזון, בעיקר בעוגות ועוגיות מרנג, ותפקידה להקשות את החלבונים בהקצפה כך שהמרנג ישאר מוצק. ניתן למצוא קרם טרטר בארץ כמעט בכל סופרמרקט או חנות אפייה והוא כשר לפסח.
שמות נוספים : קרם טרטר
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|